MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso to produkt, który aż się prosi o umycie. Jest raczej...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Mięso

Mięso to produkt, który aż się prosi o umycie. Jest raczej niemiłe w dotyku i nikt nie ma ochoty go dotykać zaraz po wyjęciu z opakowania. Jednak umycie go w zlewie to duży błąd! Woda nie zabije zarazków, a przyczyni się do ich rozprzestrzeniania. Silny strumień rozpryskuje bakterie na zlew i blat, a nawet na suszarkę do naczyń. Wówczas w tych miejscach bakterie, które tam trafiły żyją dalej, rozwijają się i przenoszą się na inne rzeczy i produkty. Jedynym skutecznym sposobem na pozbycie się zarazków z mięsa jest wysoka temperatura podczas gotowania, smażenia czy pieczenia.

Zobacz również

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Noc Muzeów. Tłumy, ogromne kolejki!

Noc Muzeów. Tłumy, ogromne kolejki!

Polecamy

Dzielnicowy zatrzymał złodzieja. Okazało się, że ma na koncie więcej kradzieży

Dzielnicowy zatrzymał złodzieja. Okazało się, że ma na koncie więcej kradzieży

Czy to danie jest z Wielkopolski? Rozwiąż QUIZ!

Czy to danie jest z Wielkopolski? Rozwiąż QUIZ!

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna