MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Potrawy wigilijne - oto sprawdzone przepisy! Tego nie może zabraknąć na świątecznym stole w woj. śląskim

Kapusta z grzybami

Składniki:
suszone grzyby 200 g
olej rzepakowy 80 ml
cebula 1 szt.
kapusta kiszona 1 kg
sól 5 g
pieprz 5 g
liść laurowy 2 szt

Przygotowanie:
Przygotowanie grzybów: suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Odsączyć, pokroić w paski.

Przygotowanie kapusty: kapustę mocno odcisnąć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukać i ponownie odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać.

Przygotowanie do gotowania: do garnka włożyć kapustę, posiekaną cebulę, grzyby, liście laurowe, wlać olej rzepakowy.

Gotowanie kapusty z grzybami: podlać niewielką ilością płynu z moczenia grzybów lub wodą. Przyprawić. Gotować 45 min. Często mieszać, uważając, żeby się nie przypaliła.

Przepis pochodzi z portalu mojegotowanie.pl

Zobacz również

Bogaty w atrakcje Dzień Dziecka w Wągrowcu! Na OSiR-ze będzie się działo!

NOWE
Bogaty w atrakcje Dzień Dziecka w Wągrowcu! Na OSiR-ze będzie się działo!

Startują dni Sieradza! Moc atrakcji nas czeka! Będzie strefa kibica! ZDJĘCIA

Startują dni Sieradza! Moc atrakcji nas czeka! Będzie strefa kibica! ZDJĘCIA

Polecamy

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody