MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Urząd uspokaja: kładka Kazimierz - Ludwinów nie skreśli Krakowa z listy UNESCO

Urząd uspokaja: kładka Kazimierz - Ludwinów nie skreśli Krakowa z listy UNESCO

LOGIS-MIL w Bydgoszczy 2024. Wszystko, co ważne dla wojska na wyciągnięcie ręki

LOGIS-MIL w Bydgoszczy 2024. Wszystko, co ważne dla wojska na wyciągnięcie ręki

Polecamy

Informatory ukażą się szybciej. To przez zmiany w podstawie programowej

Informatory ukażą się szybciej. To przez zmiany w podstawie programowej

Wszyscy pytają, jak robię moją chrupiącą sałatkę z kalafiora. Mam swój sekret

Wszyscy pytają, jak robię moją chrupiącą sałatkę z kalafiora. Mam swój sekret

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik